Optimal Kost | Tester vi utfører
201
page-template-default,page,page-id-201,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Revolution Slider Error: Slider with alias forside not found.
Maybe you mean: 'forside_revidert' or 'undersider' or 'kontakt' or 'mobil' or 'forside_revidert_siste'

Her kan du lese om de ulike testene du kan få gjort hos Optimal Kost.

Fettsyrebalanse

Dette er en test som er utrolig nyttig for oss. Den gir en god indikasjon på fordelingen av fettsyrer i blodet og tas med et lite stikk i fingeren. Testen tas fastende, og man skal ikke ta fettsyrer dagen før. Her måles balansen mellom omega 3/6. Dessverre får vi i oss altfor mye omega 6 i form av soyaolje, solsikkeolje, maisolje som er i mat vi konsumerer. Denne testen gir en indikasjon på betennelsesnivået i kroppen. Et høyt omega-6/3-forhold kan være ugunstig i forhold til flere betennelsesproblemer inkludert reumatiske lidelser. For mye omega 6 bidrar i vesentlig grad til åreforkalkning. Det ideelle bør ligge rundt 3:1 i favør av omega 3.

Testen koster kr 900

Vitamin D status

Denne testen er særdeles viktig i Norge pga lite og lav sol. Her kan vi få en indikasjon på ditt D vitaminnivå. D-vitamin bidrar til å opprettholde et stabilt nervesystem og normale hjerteslag. D-vitamin regulerer immunforsvaret og forhindrer utviklingen av autoimmune sykdommer. D vitaminet beskytter nerveceller, fremmer serotonin og motvirker overskuddskortisol (stresshormonet). D-vitamin motvirker også depresjon.

Testen koster kr 400

Måling av blodsukker

Denne målingen tas i fingeren helst på fastende mage. Den sier noe om blodsukkerverdiene. Er de før høy eller for lave kan det være en indikasjon på at noe er galt. Dette måler diabetikere hele tiden, men for å få en god indikasjon tas den hos oss på tom mage (da er blodsukkeret upårvirket av ytre faktorer som mat og drikke)

Testen koster kr 100

Blodtype

Denne testen viser hvilke blodtype du har. Maten er den miljøfaktoren som påvirker kroppen i størst grad. Forandringer i kostholdet de siste 30-100 år har ennå ikke ført til noen omprogrammering av hva immunsystemet oppfatter som gunstig eller skadelig mat. Blodtype A-menneskene, som er tilpasset jordbruk, har høyest toleranse for kornsorter, og kan lettere reagere negativt på melkeprodukter som utgjorde basiskosten til steppenomadene med blodtype B. Lektiner i melk passer dessuten best sammen med blodtype B. De med blodtype 0, som var kjøttetende jegere, kan lett reagere negativt på både korn og meieriprodukter.

Testen koster kr 100

Fysiske tester

Her sjekker vi blodtrykk, pustefrekvens og puls hvis ønskelig.